tirsdag 31. mars 2009

Jippi, jeg er i gang!

Nå har jeg startet gardinstoff-jakten. Har vært innom en interiørbutikk og lånt ulike gardinhøyder. I denne omgangen har jeg lånt med høyder til stuen og et par til datteren min, Solfrid, sitt soverom. Hun har heldigvis like god smak som moren sin (hehe) og valgte de utrolig søte med blomster på. Hun har alltid vært glad i rosa og har ytret ønske om å få veggene malt i svak, dus rosa. Fargen er representert inni rosen og da blir det pent med dette stoffet. Jeg skal sy sidegardiner av det blomstrete stoffet og liftgardin av det grønne; lekkert – ikke sant?

DSC01497

Kan ikke helt med instillingene på kameraet ennå og ser at fargene ikke er helt korrekt. Den årvåkne leser, ser nok at stoffet er veldig likt til stoffet som jeg sydde heklenåls- og strikkepinneetui av. Enten blir det dette kraftige stoffet med store blomster, eller det under som er litt lettere i vevingen og har små blomster. Når jeg ser på stoffene nå, tror jeg kanskje det blir penest med det småblomstrete – hva synes du? Skal spørre Solfrid og høre hvilket hun liker best.

DSC01500

Den unge frøkna har også funnet en bordlampe som hun hadde veldig lyst på. Hun så den på Ikea for noen uker siden og har snakket om den siden. Passet veldig fint til gardinene – grønnfargen er helt riktig, det er bare jeg som er dårlig fotograf som ikke klarer å stille inn kameraet riktig. Lampen har jeg ihvertfall lovet Solfrid – ikke at den utgjør en stor investering med prislapp på 89,-

LYKTA Bordlampe

Når det gjelder stuegardinene, var det ikke helt klaff. Det er ganske vanskelig med stuegardiner, for det er så utrolig stor forskjell på lyset i butikken, kontra lyset hjemme i stuen. Det er også stor forskjell på lyset i stuen på dagtid og kveld. For å spare meg for noen turer til og fra stoffbutikken, skal jeg nå i ettermiddag ha med meg en sofapute til butikken. Jeg er sikker på at søstrene mine, “ler” av meg nå når de leser dette – de synes jeg er altfor nøye. Jeg klarer imidlertid ikke å la være. Gardiner er rommets utsmykking og da må de stemme 100% – blir ikke tilfreds med noe annet. Søstrene mine har fine gardiner, de også - men de hadde neppe kommet drassende med sofapute til stoffbutikken. Jaja, vet at jeg er pirkete og det er ikke for å være vanskelig…

Min smak er såre enkel: Jeg er alltid tilfreds med det beste.
— Oscar Wilde

Bedre kan det vel ikke sies. Uansett, synes jeg det er kjekt å sysle med slike ting, mens vi venter på å overta huset. Håper at jeg skal være ferdig å sy de fleste gardinene før vi flytter, men det vil tiden vise.

Ønsker deg en fin dag - Jannicke

onsdag 25. mars 2009

Nostalgi og gjenbruk

For en tid tilbake ga jeg mannen min en utfordring om å lage en tallerkenhylle. I det styret og kavet vi har hatt de siste ukene, har han selvfølgelig ikke hatt tid til å tenke på en slik ubetydelig dings som en tallerkenhylle tross alt er. Jeg venter tålmodig - synes det er kjekt å glede meg til noe, for da blir jeg så utrolig glad når jeg kan beundre det ferdige resultatet. Tenk den dagen hyllen er ferdig og fatene som jeg har arvet etter barndomshjemmet, endelig skal komme til sin rett. Frem til nå har fatene ligget i boden og bare støvet ned, nå skal de snart pryde kjøkkenveggen i huset - heretter kalt Huset med stor H.

DSC01425

Som du ser er fatet til venstre velbrukt. Jeg er yngst av fire søstre og jeg regner med at alfabet-fatet er brukt av oss alle sammen.

Nostalgi er synonymt med koselig for meg. Fra barndomshjemmet har jeg også fått med meg en gammel kaffekvern. Jeg vet at min mor fant den på loftet i et hus som foreldrene mine kjøpte på 50-tallet. Hun malte den rød og svart – jeg vurderer å male den, men har ikke bestemt meg ennå. Kanskje jeg ødelegger noe ved den om jeg maler den? Når min mor syslet på kjøkkenet, elsket jeg å leke med kaffekvernen. Jeg var nok fascinert av det gamle og nostalgiske allerede som barn.

DSC01423

Kaffekvernen har stått på kjøkkenet mitt i mange år, men på en litt bortgjemt plass. Nå skal mors gamle kaffekvern få en plass i solen…

Tingene jeg har vist deg ovenfor er som sagt ting som jeg har arvet etter foreldrene mine. Det er ting som forteller meg historier og bringer meg mange koselige minner fra mors kjøkken.

Jeg synes også det er spennende å gå innom gjenbruksbutikker for å se om jeg finner noe jeg liker. I de siste par månedene har jeg kjøpt noen småting som er øremerket “Tallerkenhylle”. De ligger godt innpakket i papir. I dag måtte jeg imidlertid pakke dem ut, for jeg kunne ikke huske hvordan de ulike tallerknene ser ut. To av dem er ganske like, ser jeg – men det gjør ingenting.

DSC01396

Det blå fatet er faktisk et pyntefat som er beregnet til å henge på veggen – kanskje det får en egen veggplass utenom hyllen….. vet ikke ennå.

På min tur innom Fretex, fant jeg også en skål – eller hva jeg skal kalle det…. likte den ihvertfall. En pyntekakespade til å henge på veggen, er også kjekt å ha; åååå, det skal bli så koselig, så koselig. Det er godt at vi er forskjellige med hva vi liker. Det som er søppel og avdanket nips for noen, er små skatter for andre.

DSC01401

Jeg fant også en lysestake(?) som var merket med 1998. Siden datteren min er født i 1998 og samler på glass-steiner og perler, kjøpte jeg den til henne. Slik ble den med telys i…

DSC01418

Kanskje du har godt syn, eller fått nye briller i det siste…. Ihvertfall, imellom 19 og 98 står det 1/1 som en brøk, jeg aner ikke hva det betyr – kanskje den ble laget den 1.1.1998?

På torsdag skal jeg ta turen innom en ny "Shabby Chic" interiørforretning som er kommet like ved her jeg bor. Var innom forretningen på lørdag, men da var mannen min med; nytteløst! Menn og utålmodige barn vil jeg ikke ha med i en slik snopebutikk – nei, da vil jeg gå alene og nyte inntrykkene og inspirasjonen. Kanskje jeg finner noe snadder - følg med, så får du se… Klem fra Jannicke

Hemmelig venn

Inne på “Hobbyboden” er det noe som kalles “Hemmelig venn” hvor medlemmer kan melde seg på fra måned til måned. Hver enkel deltaker får tildelt sin “Hemmelige venn” og sender fra seg en pakke til en verdi av 80-100 kr + porto. Pakken blir sendt anonym, men med hint om hvem man er.

Det var så gøy å få pakke fra min hemmelige venn (som jeg forøvrig ganske raskt avslørte til å være Elin73). Spenningen da jeg åpnet pakken var nett som på julaften. Ååååå, så fint innhold: Jeg fikk 1 stort nøste med Viking Balder (har ikke strikket med det garnet før), 2 nøster med Fabel, 5 knapper og noen poser med kaffe og te. Se bare her:

DSC01390 

Var ikke pakken fin, vel? Tusen takk, Elin73. Jeg synes dette var så gøy, at jeg tror jeg må melde meg på i april også.

Ellers tenker jeg mye hus for tiden. Jeg har lyst til å skru tiden litt frem, slik at vi kan overta “residensen” og få satt i gang med planene våre. Bare så det er klart; vi blir ikke arbeidsledige med det første. Vi har kjøpt oss et hus som trenger flittige og kjærlige hender. Jeg gleder meg til jeg kan vise deg bilder av huset, men det blir ikke før vi har overtatt – vi må smøre oss med tålmodighet, både du og jeg… Tiden går fortere når man sover, så nå skal jeg legge meg; god natt. Klem fra Jannicke

mandag 16. mars 2009

Endelig! Vinnerne er….

Kjære bloggere og andre lesere; tusen hjertelig takk for tålmodigheten dere har vist meg. Nå har jeg endelig fått tid til å foreta trekningen. Jeg hadde lapper med alle deltagernes navn i en skål og datteren min trakk (etter mye snurring, romling og enda mer snurring). Hun trakk disse i den rekkefølgen de står oppført:

DSC01377

         DSC01382

Det var ikke så lett å se navnene på bildet, men det er:

* Elin

* Dorthe

* Villblomsten

* Sommertid

Elin ønsket seg heklenålsetui og får det tilsendt; gratulerer.

Dorthe får strikkepinne-etuiet; gratulerer.

Villblomsten og Sommertid får en overraskelse jeg tror de vil like; gratulerer til dere.

Nå er det nok noen av dere som lurer på hvorfor det har vært så stille fra meg de siste ukene. Det er ingenting som er galt fatt, bortsett fra forstanden vår vil nok mange i familien og vennene våre si. Midt i finanskrise og økende arbeidsledighet – har vi kjøpt hus! Gjett om vi gleder oss; herlighet. Alt skjedde i løpet av kort tid; Visning, finansiering, budgivning, kontrakt osv. Innimellom alt dette skulle vi klargjøre leiligheten vår for salg. Nå måtte vi få opp de tak- og gulvlister som vi ikke gadd å få opp for tre-fire år siden. Vi måtte også male litt hist og pist. Sy nye gardiner til soverommet; ja, selvfølgelig måtte jeg det. Fikk omsider laget liftgardinen til kjøkkenet.

DSC01346

Er veldig fornøyd med liftgardinen. Ønsket en gardin som hindrer innsyn, men slipper inn lys. Både liftgardinen og sidegardinene kommer til å følge leiligheten, de er sydd til dette kjøkkenet. Det er ett til vindu med like sidegardiner i kjøkken/allrom.

Leiligheten er nå fullstendig strøken og innbydende, om jeg skal si det selv. Hadde visning på søndag med god respons. Nå får vi håpe at noen av interessentene har lyst til å bo her. Da en venninne av meg så bildene av leiligheten på nettet, uttalte hun: “Å så fin, Jannicke – man ser at det er lykke i veggene”.  Tenkte litt på det etterpå og ja, det er lykke i veggene. I huset vi har kjøpt er det stikk motsatt. Da jeg kom på visning, følte jeg umiddelbart at husets sjel var trist. Til tross for det, kjente jeg også at dette huset vil jeg bo i. Jeg vet at mannen min og jeg vil tilføre huset det som det trenger; kjærlighet og omtanke. Vi skal skape oss et “Lykkebo” på landet. I et interiørmagasin jeg nylig leste sto det: “Å bo i et hus med sjel, gir en ekstra dimensjon i hverdagen”. De ordene traff meg midt i sjelen min.

I forbindelse med utlodning, hadde jeg planer om å sy to heklenålsetui til. Min trofaste, stakkars 22 år gamle Bernina ble imidlertid litt ødelagt midt i kaoset vårt. Det var egentlig mannen min som var litt hardhendt når har skulle justere undertrådspolen (eller hva det enn heter). En liten bagatell som lar seg fikse, men det vil gå et par uker. Derfor har jeg planer for en overraskelse til Villblomsten og Sommertid, håper dette er greit. Dere som har vunnet, må være snill og sende navn og adresse til mailen min. 

Det var godt å blogge litt etter de siste ukers styr og kav. Takker nok en gang for tålmodigheten deres. Blir ikke lenge til neste innlegg – nå har jeg funnet roen igjen. Ønsker deg en god kveld – klem fra Jannicke.

mandag 9. mars 2009

Uups, forsinket

Jeg er bare innom i all hast for å si at jeg er blitt forsinket med trekningen. Skal prøve å trekke og forklare årsaken til forsinkelsen i morgen. Beklager dette, men den som venter på noe godt...
Fint at du titter innom bloggen min - nå ble jeg glad. Setter stor pris på om du forteller meg at du har vært her og da er sjansen stor for en hilsen tilbake...