fredag 10. april 2009

Lammelår, Vinhøne og nokko attåt…

Min første - men ikke siste - vinhøne har sett dagens lys.

Siden jeg så en vinhøne for første gang i fjor vår, har jeg hatt lyst til å sy en slik. Jeg kjøpte det jeg trengte på Stoff og Stil for noen måneder siden, men har ikke hatt verken tid eller ork til å gjøre noe med vinhønen før nå. En campingnabo/venninne, fyllte 50 år 1. april og da syntes jeg det var en glimrende anledning til å gi en slik til henne.

Nå som vi har kjøpt hus på landet, trenger vi ikke lenger å ha campingvogn og spikertelt like i nærheten. Huset ligger bare 10 minutters kjøretur unna campingplassen. Som en avslutning på tiden som campingnaboer, inviterte vi jubilanten og mannen hennes (som for øvrig rundet 50 i november i fjor…) + et annet campingnabo/vennepar til middag. Trond elsker å kokelere og lage god mat og synes det er utrolig kjekt når vi kan samle gode venner over et godt måltid, god vin og god, lett prat.

Vi satte opp partytelt, tente terrassevarmeren og masse telys og hadde på forhånd bedt gjestene om å kle seg godt. Trond har gledet seg og forberedt seg til denne kvelden i et par uker og han laget fantastisk mat. Vi fikk lammelår som han på forhånd hadde beinet ut og krydret med hvitløk, rosmarin og et annet urtekrydder. Så surret og stekte han det, deretter la han det i fryseren. Dette gjorde han hjemme for et par uker siden. Han frøs også ned kraften fra stekingen - den brukte han i sausen. Den dagen vi skulle ha selskap og han tilberedte måltidet, skar han kjøttet i skiver som han la i langpanne, deretter strødde han over “brødkrumme” som besto av loff, hvitløk, parmesan og kruspersille, mmmmmmmm; deilig! Vi hadde mandelpotet, kokt i salt vann og dill, minigulrøtter, rosenkål og asparges til. Det var snadder!!!

Utpå kvelden kom det ytterligere noen hyggelige campingnaboer og vi koste oss til klokken var halvfem om morgenen. Når vinen går inn, går vettet ut – er det noe som heter. Vel, ikke så at jeg mistet vettet, men jeg hadde tenkt å ta noen bilder av den hyggelige kvelden vår - det ble dessverre bare med tanken… Men jeg har bilde av vinhønen; la meg presentere “Hønepøne”

DSC01540

Den venstre vingen hennes står rett opp hele tiden; “High five!”

DSC01534

Det er egentlig meningen at hun skal romme en treliter med vin, men pga at jeg tok fyllvatt inni, ble hun litt mindre. Du har kanskje hørt om sprengt torsk og sprengt and – vel, dette ble sprengt høne, da jeg tok treliteren inni. Jeg tappet ut litt av vinen og da ble det mye bedre (nei, jeg kastet naturligvis ikke vinen, den tappet jeg på en halvliter brusflaske og koser meg med i skrivende stund; skål)

Vi i selskapet synes “Hønepøne” var riktig sjarmerende…

DSC01543

DSC01542

DSC01544

…. hva synes du?

8 kommentarer:

 1. Hønepøne er skikkelig fin syns nå jeg..artig at hun sier " high five" he he .og javisst er lam og div tilbehør det rette å spise i disse påsketider..
  Ha en forts fin påskefredda :)

  SvarSlett
 2. æ syns at dåkkrer ha hatt en koselig kveld, og at va va lekker....go påske

  SvarSlett
 3. Lekker Hønepøne altså!! Jeg har kjøpt mønster på en annen vinhøne- rase, og håper på at symotet dasker meg i trynet en dag snart *venter spent* Så koselig med lammemiddag med vennene da! Håper dere har det flott i påska, nyt de siste dagene :o) Klemmer

  SvarSlett
 4. Hei hei...denne var rett og slatt kjempefin...jeg har ei venninde hun har sydd mange i en litt annen variant.....(Lappetussa) artig og se at det er flere slag...

  SvarSlett
 5. Høne Pøne var en koselig skapning med sjel hun, ja likedan som bloggen din, som jeg har skrollet meg igjennom og likte veldig godt så jeg blir en følger og gleder meg til inspirerende blogglesing fremover.
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 6. Synes det var pen eg.
  Du må snart lage til oss og!!

  Klemz. :D

  SvarSlett
 7. Hei den var fin. Jeg har sydd en jeg også men det var et annet mønster.
  Kan jeg få dette mønster av deg så skal du få det som jeg har. Din er nok litt enklere å sy.
  Håper på positivt svar.
  Jeg liker veldig godt å sy ,spesielt lappeteknikk og quilting.
  Hilsen Marion -Flekkefjord.
  Min mail adr. er . mmidtbo@start.no

  SvarSlett
 8. Hei :) Har du mønster på denne som du vil dele?

  SvarSlett

Fint at du titter innom bloggen min - nå ble jeg glad. Setter stor pris på om du forteller meg at du har vært her og da er sjansen stor for en hilsen tilbake...